Industriële automatisering – optimalisatie van productieprocessen

Bij vrijwel elk productieproces zal men zich op een gegeven moment realiseren dat het niet efficiënt genoeg meer is of dat het sneller moet kunnen. Die behoefte aan optimalisatie is heel vanzelfsprekend – tenslotte staat de techniek niet stil! Het optimaliseren van productieprocessen komt samen in de industriële automatisering.

Wat zijn de voordelen van industriële automatisering?

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het automatiseren van productieprocessen. Een efficiëntere, snellere en goedkopere productie liggen voor de hand. Daarbij kan optimalisatie van processen ook bijdragen aan een verbeterde kwaliteit. Maar automatisering kan ook uitkomst bieden bij gevaarlijke werkzaamheden en werkzaamheden die in een onveilige omgeving moeten worden uitgevoerd.

Daar komt bij dat de huidige technologieën inmiddels zo ver zijn dat ze in bepaalde gevallen meer capaciteiten hebben dan een werknemer. Zo kunnen computers zeer complexe berekeningen uitvoeren, en kunnen sommige robots meerdere taken tegelijk doen. Bovendien profiteert u door de koppeling tussen de verschillende automatiseringslagen van meer controle over het productieproces en het eindresultaat. Wanneer bij de automatisering ook principes van lean manufacturing worden toegepast, kan het productieproces nog efficiënter worden gemaakt dan u wellicht ooit voor mogelijk had gehouden.

Hoe wordt de continuïteit van het productieproces gewaarborgd?

Natuurlijk brengt automatisering ook bepaalde risico’s met zich mee. Denkt u maar eens aan wat er zou kunnen gebeuren wanneer de netwerkverbinding niet goed is, wanneer belangrijke machineonderdelen niet meer verkrijgbaar zijn, of wanneer er geen back-up is gemaakt van een PLC-programma. Dergelijke problemen kunnen funest zijn voor bedrijven die het grootste deel van hun productieprocessen geautomatiseerd hebben.

De oplossing is een zogeheten System Integrator. Die System Integrator bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van het volledige productieproces. Daarbij worden strenge criteria gehanteerd met betrekking op algemeen management, personeel en organisatie, marketing, marktontwikkeling en verkoop, financieel management, projectmanagement en ondersteunende activiteiten.

Bij wie kan ik terecht voor het optimaliseren van mijn productieproces?

Hollander Techniek is al jaren gespecialiseerd in industriële automatisering en helpt u graag bij het optimaliseren van alle denkbare productieprocessen. Dit vakkundige en betrouwbare bedrijf heeft voor verschillende marktsegmenten zorgvuldig uitgewerkte en beproefde concepten ontwikkeld, en kan oplossingen realiseren die de standaard overstijgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne industriele automatiseringstechnieken, zoals ERP/MES koppelingen, SCADA en Smart Solutions.

Hollander Techniek bedenkt functionele oplossingen, ontwikkelt technische ontwerpen en programmeert software van machinebesturingen. Uiteraard worden alle installaties uitvoerig getest en wordt het benodigde documentatiemateriaal opgesteld. Er wordt gezorgd voor early involvement en een goede en open communicatie, en dankzij het CSIA-kwaliteitskeurmerk bent u met Hollander Techniek verzekerd van een betrokken partner. Dit alles geeft u volledige zekerheid in de investeringen die u doet.