Wat zijn de kosten voor het laten drukken van een brochure?

Natuurlijk wil je drukwerk van goede kwaliteit. Toch speelt voor de meeste mensen ook de prijs van het drukwerk, zoals een brochure, een belangrijke rol. Zeker wanneer je laat drukken in een flinke oplage, kan het goed zijn om op de kleintjes te letten. Er zijn een aantal zaken waar men bij het vaststellen van de prijs op kan letten.

Online vaak goedkoper

Er zijn tegenwoordig veel drukkerijen waar je alleen online kan bestellen en niet in een fysieke winkel. Dit kan een belangrijk voordeel opleveren. Online drukkerijen besparen namelijk op ruimte, omdat er geen winkelruimte nodig is. Dit levert een besparing op in de kosten, die ze vervolgens aan hun klanten kunnen doorberekenen. Overigens wil dit niet zeggen dat iedere online drukkerij goedkoper is dan iedere drukkerij met een fysieke winkel. Vergelijken kan dus zeker de moeite waard zijn! Let bij het vergelijken ook op zaken zoals bezorgkosten. Het kan voordeliger zijn om een lading drukwerk zelf af te halen dan om deze per post toe te laten sturen. Goed om hier van tevoren even bij stil te staan.

Drukken steeds goedkoper

De technologie staat niet stil, ook niet wanneer het gaat om drukwerk. De machines waarmee bijvoorbeeld brochures worden gedrukt, worden steeds geavanceerder. Ook qua druktechnieken staat de tijd niet stil. Daarnaast kun je door de opkomst van online ontwerpprogramma’s steeds makkelijker zelf ontwerpen. Hierdoor kun je flink besparen op ontwerpkosten. Let hier trouwens wel op dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Als leek is het lastig vast te stellen of een ontwerp goed is, of toch verbetert moet worden. Wanneer je besluit geen ontwerpen in te schakelen, is het in ieder geval wel handig om een online drukker te zoeken met een goede klantenservice. Dan heb je in ieder geval wat ondersteuning waar je indien nodig op terug kunt vallen.

Bereid je goed voor op drukken brochure

Een brochure drukken hoeft tegenwoordig dus niet duur meer te zijn. Het blijft wel belangrijk om het ontwerpproces van a tot z in de gaten te houden. Er zijn namelijk heel wat zaken waar je mee rekening moet houden. Welke papierdikte kies je bijvoorbeeld? Ga je voor kleur of zwart-wit? En wil je glanzend of mat papier? Wanneer je hier bij de bestelling niet goed op let, is de kans groot dat het uiteindelijke resultaat anders is dan je verwacht had. Jammer, want wanneer je vooraf de juiste keuze maakt, voorkom je teleurstellingen. Bedenk van tevoren ook goed wat je budget is en hoeveel brochures je nodig hebt. Wil je een bepaald aantal brochures? Bereken dan wat dit je per brochure maximaal mag kosten. Op basis daarvan kun je aanvullende keuzes maken over bijvoorbeeld papiersoort en -dikte. Overigens geldt in veel gevallen vaak: hoe meer je besteld, hoe lager de stukprijs. Het kan raadzaam en voordelig zijn om hiernaar te informeren bij de klantenservice.