Marathon Frankfurt

De marathon van Frankfurt is erg bekend en populair. Het is voor Nederlanders en Belgen natuurlijk ook redelijk dichtbij, waardoor het perfect is voor degenen die niet naar de andere kant van de wereld willen of kunnen reizen voor een marathon. Het is aangeraden om 3 dagen uit te trekken voor je reis. Zo weet je zeker dat je op de dag van de start al ter plaatse bent, en kun je ook de volgende dag rustig aandoen.

Handige informatie over de marathon

In 2019 is de marathon van Frankfurt op 27 oktober. Men zal om 10 uur starten, en heeft een tijdslimiet van 6 uur. Met een elektronische chip wordt je tijd geregistreerd. Het leukste is dat iedere finisher een medaille ontvangt. Deze kun je zelfs laten graveren (tegen betaling). Dus of je nu een goede tijd neerzet of niet, je zult er altijd een tastbare herinnering aan over houden.

Het parcours van de marathon

Iets dat door velen als een groot voordeel wordt gezien, is dat er weinig hoogteverschillen zijn op het parcours. De kans is dus groot dat je een betere tijd neerzet dan tijdens een andere marathon met meer hoogteverschil. Over de verzorging hoef je je ook niet druk te maken. Uiteraard zijn er vele stands aanwezig met de nodige sportdranken en water gedurende het hele parcours.

Genieten tijdens de marathon in Frankfurt

Het is gemiddeld zo’n 14 graden tijdens deze marathon, waardoor je dus de dag ervoor en erna nog lekker de toerist uit kunt hangen als je dat wil. Zo kun je het centrum van de oude stad bezoeken, de Römerberg. Het Rathaus en de Nikolaikirche zijn zeker een bezoek waard.

Een arrangement boeken voor de marathon van Frankfurt

Om zonder stress op reis te gaan voor je Frankfurt marathon, kun je ervoor kiezen een arrangement te boeken. Het is een simpele manier om alles in één keer te regelen, en je weet precies hoeveel de reis zal kosten. De eerste dag ga je je startnummer ophalen, en geniet je daarnaast van de mooie stad. Maak er een leuke en culturele dag van, of kies ervoor om lekker uit te rusten. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur.