Hoe lang gaan deurklinken mee?

De deurklink van je voordeur of binnendeuren is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je woning, maar het is wel degelijk een belangrijk aspect als je een complete look wilt creëren. Kiezen voor een goede deurklink is vaak niet zo gemakkelijk als men zou denken – zeker aangezien het aanbod erg uitgebreid is en er heel wat opties zijn qua stijl, materiaal en meer.

Een van de eerste vragen die je jezelf ongetwijfeld stelt bij de zoektocht naar een goede deurklink is hoe lang die precies meegaat. Het spreekt voor zich dat de levensduur van je deurklink van heel wat factoren afhangt, maar niettemin is het mogelijk om een benadering te hebben. Welke zaken beïnvloeden nu precies de levensduur van een deurklink? Hieronder een duidelijk overzicht!

Alles over de levensduur van je deurklink

Zonder deurklink zou een deur weinig nut hebben – of in elk geval, een deurklink maakt het openen en sluiten van een deur gemakkelijker. Welke factoren hebben nu precies invloed op hoe lang je nieuwe deurklink meegaat?

Het materiaal van de deurklink

Kies je voor een aluminium, gietijzeren of stalen deurklink, dan zal die logischerwijs langer meegaan dan een plastic of houten model. Natuurlijk zal je op basis van de look die je wilt verkrijgen een ander materiaal kiezen, maar rekening houden met de levensduur van dat materiaal is toch zeker van belang.

Het gebruik van de deurklink

Daarbij zal een deurklink die vaak wordt gebruikt sneller slijten dan de klink van een deur die je niet vaak gebruikt. De klink van je voordeur zal daardoor bijvoorbeeld sneller aftakelen dan die van het tuinhuis. Dit in het achterhoofd houden is erg belangrijk als je een duurzame keuze wilt maken!

Het merk en model van de deurklink

Ten slotte hebben ook het merk en het model deurklink een grote invloed op de duurzaamheid ervan. Heel wat kwalitatieve merken rekenen meer aan maar kunnen wel een langere levensduur garanderen. Daarbij zal een deurknop doorgaans iets langer meegaan dan een traditionele deurklink.