Trendy sneakers bij Leferink-schoenen

Sportieve sneakers van Napapijri

Met de moderne stappers van Napapijri kan je thuis komen, en er op uit gaan uiteraard. Mocht je je afvragen waar de naam van dit Italiaanse schoenenmerk vandaan komt, dan geven we je graag wat uitleg. Napapijri werd in 1987 geboren vlakbij de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Een Italiaanse producent van reistassen voegde iets toe aan deze naam door outdoorkleding van vernieuwende materialen én aandacht voor stijl met elkaar te combineren. Inspiratie vond hij in grote expedities en stoere ontdekkingsreizigers die hun leven lang bleven reizen.

Napapijri en duurzaamheid

Ook dit bijzondere Italiaanse merk laat zien dat het duurzaamheid een belangrijk thema vindt. Zo maakte Napapijri tot 2015 nog gebruik van echt bont. Op dat moment werd daarmee gestopt in een aantal producten. Maar in een periode van drie jaar heeft men dit zelfs helemaal uitgebannen. Napapijri maakt alleen nog gebruik van zogenaamd ecobont, dat is gemaakt van synthetische vezels. Deze vezels worden gemaakt in een proces waarbij geen chemicaliën worden toegepast. Daarnaast is ook dons inmiddels vervangen door thermofibre, wat je revolutionair mag noemen. Deze innoverende, isolerende vulling bestaat uit lichtgewicht microbolletjes, die zorgen voor een zeer goede warmteregulering en isolatie. Tevens droogt dit materiaal zeer snel. Napapijri schoenen zijn dus ook verantwoord geproduceerde en innovatieve schoenen.

Een tas als voorganger van schoenen

Opvallend is dat een tas het eerste product was van Napapijri. Deze bekende Bering zit nog steeds in het assortiment van dit outdoormerk. Qua herenschoenen heeft Napapijri tijdloze modellen voor elke leeftijd. De dames hebben keuze uit diverse moderne sneakers met leuke accenten. Napapijri laat hiermee zien dat sportieve schoenen niet saai hoeven te zijn, integendeel zelfs. Napapijri staat voor kwalitatief zeer goede, sportieve, trendy en zo duurzaam mogelijk geproduceerde schoenen voor outdoor gebruik.