Wat komt er kijken bij de reparatie van een iPhone?

Een kapotte iPhone is nooit leuk. Gelukkig kunnen de meeste iPhones, en dus ook de populaire iPhone 6, relatief eenvoudig gerepareerd worden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de reparatie van een iPhone?

Kapotte iPhone 6?

Scherm reparaties komen verreweg het vaakst voor. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want iedereen laat zijn iPhone weleens uit zijn handen vallen! Als u een goed beschermhoesje hebt dan is er meestal niets aan de hand, maar we hebben niet altijd geluk. In de meeste gevallen kunt u uw iPhone 6 nog gewoon blijven gebruiken; barsten of scheuren in het scherm hebben doorgaans weinig tot geen invloed op de werking van het touchscreen en de rest van de iPhone. Toch is het altijd oppassen met een kapot iPhone-scherm, want u kunt glassplinters in uw vingers krijgen! Om dit te voorkomen kunt u uw kapotte scherm afdekken met een screen protector. Maar blijf vooral niet te lang met een kapot scherm rondlopen en regel zo snel mogelijk een iPhone 6 scherm reparatie.

Behalve voor kapotte schermen worden er ook geregeld reparatieverzoeken ingediend voor o.a. de behuizing, de connector, de thuisknop, de aan/uit-knop, de speaker, de volumeknop, de mute-knop, de luidspreker, de trilfunctie, de WiFi-antenne, de camera en de lichtsensor. Ook bij waterschade kunt u uw iPhone vaak nog wel laten repareren. Hetzelfde geldt voor een accu die aan vervanging toe is.

Klaar-terwijl-u-wacht service?

De meeste defecten kunnen binnen 30 minuten wel worden gerepareerd. Smartrepair bijvoorbeeld, heeft een klaar-terwijl-u-wacht service; u brengt uw kapotte iPhone 6 langs en geniet van een bak koffie of thee terwijl een reparateur direct met uw toestel aan de slag gaat. Daarna kunt u uw iPhone 6 direct weer meenemen! U moet er echter wel rekening mee houden dat bepaalde reparaties meer tijd vergen. Afhankelijk van de reparateur die u kiest, kunt u uw iPhone mogelijk ook een paar dagen kwijt zijn.

Wat u moet doen voordat u uw iPhone laat repareren

Een iPhone 6 reparatie laat u natuurlijk niet door de eerste de beste uitvoeren. Hieronder een aantal tips om uzelf in te dekken bij het laten repareren van uw iPhone:

 • Maak een reservekopie
  Het is raadzaam om (indien dat mogelijk is natuurlijk) een reservekopie van uw iPhone te maken. Als u iTunes op uw computer geïnstalleerd heeft, kunt u instellen dat dit automatisch gebeurd als u de iPhone op uw computer aansluit. Die reservekopie is belangrijk omdat het soms voorkomt dat uw iPhone 6 niet meer gerepareerd kan worden. Als u dan een nieuwe of refurbished iPhone 6 krijgt, kunt u de reservekopie naar het nieuwe toestel overzetten en bent u in elk geval niets kwijt.
 • Kies een reparateur die met originele Apple-onderdelen werkt
  Staar u vooral niet blind op de prijs van een iPhone 6 reparatie. Een reparateur met goedkope tarieven lijkt aantrekkelijk, maar is zeker niet altijd de beste keus. Kies in ieder geval voor een reparateur die met originele Apple-onderdelen werkt. U betaalt dan wellicht iets meer voor de reparatie, maar met de originele onderdelen gaat uw iPhone 6 veel langer mee. Bovendien heeft u op originele iPhone-onderdelen meestal ook garantie.
 • Lees de (garantie)voorwaarden
  De beste iPhone reparateurs verstrekken een aantal maanden garantie op de onderdelen en/of de reparatie zelf. Lees goed de voorwaarden door voor u uw toestel afgeeft en zorg dat u weet hoeveel maanden garantie u heeft. Houdt u er rekening mee dat de goedkopere reparateurs meestal helemaal geen garantie geven. Mocht het probleem dan nogmaals opduiken, dan bent u waarschijnlijk nog veel meer geld kwijt aan uw iPhone 6 reparatie.
 • Bewaar de factuur goed
  Als u uw iPhone 6 eenmaal heeft laten repareren, zorg dan dat u om een factuur van de reparatie vraagt en deze goed bewaard. Mocht dan achteraf blijken dat er toch iets niet goed is gegaan bij de reparatie, of dat de vervangen onderdelen niet goed zijn, dan kunt u altijd weer teruggaan naar de reparateur. Als u dan nog binnen de garantietermijn zit, kan hij uw iPhone kosteloos weer repareren.