Waarom een refurbished iPhone 6 kopen?

Apple is één van de grootste spelers op de smartphone markt, en de iPhone is al sinds de introductie 10 jaar geleden één van de meest populaire smartphones die er zijn. Maar Apple producten zijn duur. De prijzen van een nieuwe iPhone 7 beginnen pas bij €769, en dan heeft u nog niet eens de benodigde accessoires zoals een hoesje en een screenprotector. Gelukkig is er een optie om voor een zeer zacht prijsje een iPhone aan te schaffen. In dit artikel vertellen we u alles dat u moet weten over de voordelen van een refurbished iPhone 6.

Wat betekent ‘refurbished’ eigenlijk?

Wanneer we spreken van een ‘refurbished iPhone’ dan hebben we het over een iPhone die niet gloednieuw is maar door Apple uitvoerig is gecontroleerd en geëvalueerd en ‘als nieuw’ wordt beschouwd. Een refurbished iPhone is volledig teruggebracht naar dezelfde staat waarin een nieuwe iPhone de fabriek verlaat. Dat wil zeggen dat een refurbished iPhone 6 precies zo zou moeten presteren als een nieuwe iPhone 6. U krijgt dan ook garantie op het toestel.

Waar komen die refurbished iPhones dan vandaan?

Er zijn mensen die altijd per se de allernieuwste iPhone willen hebben. Ook wanneer hun huidige iPhone het nog prima doet, of wanneer ze hun iPhone toestel eigenlijk nog maar net hebben. Als zij hun ‘oude’ iPhone bij de winkel inleveren, krijgen ze korting op de aanschaf van hun nieuwe iPhone. Die oude iPhones gaan dan terug naar de fabriek, waar ze refurbished worden.

Kan ik dan niet gewoon een tweedehands iPhone kopen?

Dat kan, maar als u een tweedehands iPhone koopt dan krijgt u geen garantie op het toestel. Bovendien weet u nooit zeker of het toestel vanbinnen nog helemaal goed is, hoe nieuw hij er aan de buitenkant ook uit ziet. Koopt u een refurbished iPhone, dan bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig toestel dat grondig is gecontroleerd. En u krijgt er ook nog eens garantie op!

Wat kost een refurbished iPhone 6?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een refurbished iPhone 6 in plaats van een nieuwe iPhone 6, iPhone 6S of iPhone 7, is de prijs. Een refurbished iPhone 6 is tot wel 60% goedkoper dan een nieuwe iPhone 6! Het prijsverschil met een iPhone 6S of een iPhone 7 is nog groter. U kunt dus honderden euro’s besparen terwijl u toch een iPhone krijgt die zo goed als nieuw is.

Tot slot

Hoeft u niet per se de allernieuwste iPhone te hebben? Maar wilt u wel een iPhone die gewoon goed functioneert en geen verborgen gebreken heeft? Als uw huidige smartphone niet (meer) aan uw wensen voldoet of niet goed functioneert, is het zeker aan te raden om een refurbished iPhone 6 aan te schaffen. De iPhone 6 ziet er qua design precies hetzelfde uit als de nieuwere iPhone 7, en wat betreft technische specificaties zit er niet heel veel verschil in. Zo profiteert u toch van alle voordelen van de iPhone, tegen de laagste prijs!