Het voordeel van buitenverlichting

Sinds we beschikken over kunstlicht, is het leven er stukken eenvoudiger op geworden. We zijn immers qua verlichting niet meer afhankelijk van de zon en kunnen er ook ’s nachts voor zorgen dat we genoeg licht hebben om bijvoorbeeld te werken, onszelf te verplaatsen of juist om te ontspannen. Naast verlichting voor binnen is er ook buitenverlichting beschikbaar. Vrijwel iedereen maakt daar in de tuin in minder of meerdere mate gebruik van. Maar wat is dan eigenlijk het voordeel van buitenverlichting? We bespreken het hieronder.

Creëer de sfeer die jij wilt!

Er zijn tal van voordelen van buitenverlichting. Het feit dat je sfeer kunt creëren in de tuin zoals jij wil, is daar misschien wel één van de grootste van. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf waar je door middel van de verlichting de nadruk op legt in je tuin. Daardoor ben je helemaal zelf in staat om op schemerige zomeravonden zelf te bepalen welke sfeer er in de tuin hangt. Verlichting speelt daar namelijk een zeer belangrijke rol in.

En de verlichting is natuurlijk ook functioneel!

Een beetje sfeer is natuurlijk nooit weg. Toch heeft verlichting voor de meeste mensen in eerste instantie een functioneel doel. En laten we eerlijk zijn: dat is bij buitenverlichting natuurlijk ook zo. Wanneer het op zomeravonden lang warm en gezellig blijft buiten, gaat de zon op een gegeven moment toch echt onverbiddelijk onder. Als je dan toch een boek wil lezen of elkaar wilt zien terwijl je aan het praten bent, is een beetje licht natuurlijk nooit weg.

Gebruik een sensor

Door een lamp met een bewegingssensor te gebruiken als buitenverlichting, kun je het direct zien wanneer er ’s avonds iemand de tuin binnenkomt. Handig voor jullie zelf maar ook voor het bezoek zodat ze in het donker niet over iets in de tuin struikelen.