De redenen om een groen container te huren bij een tuinverbouwing

Het uitvoeren van een tuinverbouwing is een flinke klus. Zelfs bij een kleine tuin kan de verbouwing enkele dagen duren. Het leeghalen van de tuin zorgt voor veel tuinafval waar je natuurlijk zo snel mogelijk van af wil. In zulke situaties mag een groen container niet ontbreken. Je kunt het afval meteen opbergen zodat je veel tijd en energie bespaart. Dit maakt het uitvoeren van de tuinverbouwing een stuk eenvoudiger.

Je kunt het afval direct opbergen

Bij een tuinverbouwing ga je waarschijnlijk eerst de tuin helemaal leeg maken. Je zult dan planten uit de grond trekken of graven. Dit groenafval wil je natuurlijk niet in de tuin neerleggen, aangezien je dan het overzicht verliest. Ook heb je waarschijnlijk geen tijd om steeds heen en weer te rijden naar een vuilstort. Om het afval direct op te ruimen kun je een groen container huren. De container kan bijvoorbeeld op je oprit geplaatst worden zodat je het afval meteen erin kan leggen. Je kunt dan precies zien welke delen van de tuin al leeg zijn en in welke delen nog planten verwijderd moeten worden. Het huren van een groen container is vooral een uitkomst bij grote planten zoals bomen en struiken. Bomen en flinke struiken nemen veel ruimte in en liggen daardoor vrijwel altijd in de weg. Het is erg handig als je deze na het verwijderen in de container kan leggen.

Het bespaart je veel tijd en energie

Als je zelf een tuinverbouwing uitvoert heb jij je handen al vol aan de diverse werkzaamheden die hierbij komen kijken. Het is dan ook niet zo gek dat je geen tijd of energie hebt om steeds het groenafval weg te brengen. Als je een groen container huurt kun je om de paar uur het afval verzamelen en in de groen container leggen. Het kost bijna geen tijd om van de voor- of achtertuin naar de oprit te lopen. Nadat je alles hebt opgeruimd kun je direct weer verder met de werkzaamheden. Dit kost veel minder tijd dan wanneer je steeds zelf het afval weg moet brengen. Daarnaast hoef je het groenafval niet eerst in stukken te zagen. Normaal gesproken zou je een boom of een grote struik in kleine stukken moeten zagen omdat het anders niet in de auto past. Met een groen container hoef je deze tijdrovende klus niet of nauwelijks uit te voeren. De meeste grote planten passen makkelijk in een container. Alleen lange bomen zullen misschien één of twee keer doorgezaagd moeten worden. Een ander voordeel is dat de container in de meeste gevallen naar de gewenste locatie gebracht wordt en dat deze na enkele dagen of weken weer opgehaald wordt. Je hoeft zelf dan alleen maar de container online te huren. Dit duurt vaak slechts enkele minuten.

Voor elke klus een passende groen container

Of je nu een kleine voortuin of een ruime achtertuin wil verbouwen, je kunt altijd een passende groen container huren. Je hebt namelijk keuze uit diverse inhoudsmaten. Enkele voorbeelden van deze maten zijn 3m³, 10m³ en 30m³. Op basis van de omvang van de klus kun je een container selecteren.

Het afval wordt gerecycled

Afhankelijk van de aanbieder die je kiest wordt het groenafval gerecycled. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er papier of een ander materiaal van het hout wordt gemaakt. Recyclen is goed voor het milieu en het is fijn als je hier zelf ook aan bij kunt dragen.